Antena 3 CNN Actualitate Social Incident aviatic grav. Un avion s-a prăbușit lângă Ploiești

Incident aviatic grav. Un avion s-a prăbușit lângă Ploiești

Incident aviatic grav. Un avion s-a prăbușit lângă Ploiești
08 Mai 2019   •   18:30

Un accident aviatic a avut loc miercuri după-amiază în România. Anunțul a fost făcut public de către Școala Superioară de Aviație. 

În incinta aerodromului Strejnic, în procesul de instrucție al unor cursanți, un aparat de zbor de mici dimensiuni folosit în acest scop și aparținând Ministerului Transporturilor, a avut un incident la decolare, lovind solul cu aripa stânga. În urma evenimentului, nu au fost victime, aparatul suferind avarii tehnice.

”In data de 08.05 2019  la ora 14.30, aeronava  Cessna 172, inmatriculata YR-MDA, aparținând Școlii Superioară de Aviație Civila,  a fost implicată intr un accident de aviatie, soldat cu avarierea avionului. Pilotul este teafăr, a ieșit singur din avion si se află la spital pentru investigații suplimentare .

Alaturi de autoritățile de investigatie s-a constituit o comisie interna de anchetă a Scolii Superioare de Aviație Civila,  pentru a identifica cauzele evenimentului.

Conducerea SSAVC, a dispus ca toata activitatea de zbor sa fie suspendată până la finalizarea anchetei.”, au precizat reprezentanții Școlii Superioare de Aviație Civilă.

 

×
Subiecte în articol: prabusit Pitești avion
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close