Antena 3 CNN Actualitate Social Jandarmeria Capitalei, măsuri după scenele violente de pe Arena Națională

Jandarmeria Capitalei, măsuri după scenele violente de pe Arena Națională

Jandarmeria Capitalei, măsuri după scenele violente de pe Arena Națională
06 Oct 2019   •   10:54

Imagini halucinante și violențe între fani la finalul meciului FCSB-Dinamo. Suporterii celor două echipe s-au luat la bătaie și au aruncat cu fumigene pe teren.

Confruntările au degenerat când ultrașii au rupt mai multe scaune apoi le-au aruncat în spre jandarmi.

Jandarmeria Capitalei a transmis un comunicat în care sunt menționate măsurile care au fost luate în urma incidentului.

”În urma partidei de fotbal dintre FCSB și FC DINAMO București, disputată sâmbătă, 05 octombrie a.c., pe Arena Națională, Jandarmeria Capitalei a luat următoarele măsuri:


-Au fost constatate și aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.550 de lei, pentru participarea și provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafața de joc sau injurii și săvârșirea de acte și gesturi obscene;


-10 persoane au primit sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive pe o perioada de 6 luni sau 1 an;


-Totodată, au fost constatate și 4 fapte de natură penală, cu 6 autori, acestora fiindu-le întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de deținere și folosire a obiectelor pirotehnice;


-Organizatorul jocului sportiv și societatea privată de securitate au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin conform legii, privind asigurarea condițiilor de siguranță a spectatorilor.
În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziție, se vor face demersurile legale pentru identificarea și altor persoane care au comis fapte antisociale.
Jandarmeria Capitalei are obligaţia de a asigura măsurile de ordine pubică şi protecția cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora”, se arată într-un comunicat al instituției.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close