Antena 3 CNN Actualitate Social Klaus Iohannis folosește avionul privat pentru deplasări. Aeronava e înregistrată în Luxemburg

Klaus Iohannis folosește avionul privat pentru deplasări. Aeronava e înregistrată în Luxemburg

Klaus Iohannis folosește avionul privat pentru deplasări. Aeronava e înregistrată în Luxemburg
Sursa foto: foto- presidency.ro
01 Oct 2019   •   11:31

Klaus Iohannis preferă avioanele private pentru deplasările pe carte le face în țară și în străinătate.

O demonstrează şi imaginile suprinse în această dimineaţă pe aeroport cu preşedintele care se urcă într-o aeronavă înregistrată în Luxemburg. Klaus Iohannis a plecat la Bruxelles acolo unde participă la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă Europalia, România fiind ţară invitată de onoare. 

Iohannis a folosit un avion privat şi ieri când s-a întors de la Cluj. Şeful statului a decolat la ora 19:06 și a aterizat pe Aeroportul Otopeni la 19:46. De această dată, președintele Klaus Iohannis a fost surprins în timp ce se îmbarca la bordul unui avion privat. Președintele pleacă la Bruxelles, la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă Europalia, România fiind ţară invitată de onoare. 

Klaus Iohannis a surprins, luni, când, aflat la o acțiune politică a PNL, a decis să zboare la București, pentru a-i cere demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă. În numai 80 de minute, în cea mai mare grabă, președintele s-a urcat în avion, a decolat, a aterizat pe Aeroportul Otopeni, a mers la Palatul Cotroceni și a susținut o declarație de presă de 8 minute. 

Însă, ceea ce este și mai interesant este faptul că avionul nu este înregistrat în România. Aeronava este înregistrată în Luxemburg, cu indicativul LX MISA Embraer 40. În doar 40 de minute, Iohannis a ajuns din Cluj în București, el decolând la ora 19:06 și aterizând, pe Aeroportul Otopeni, la 19:46. Administrația Prezidențială a închiriat avionul pentru ca Iohannis să se deplaseze, marți, în Belgia. El are programată, la ora 13:15, o întâlnire, la Palatul Regal din Bruxelles, cu Majestatea Sa Philippe Regele Belgienilor, iar de la ora 16:55 va participa la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Artă Europalia. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close