Antena 3 CNN Actualitate Social Mănăstirile din Bucovina au atras atenția unui jurnalist britanic. „Una dintre cele mai bune destinații din Europa”

Mănăstirile din Bucovina au atras atenția unui jurnalist britanic. „Una dintre cele mai bune destinații din Europa”

Mănăstirile din Bucovina au atras atenția unui jurnalist britanic. „Una dintre cele mai bune destinații din Europa”
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
21 Feb 2019   •   23:33

„Magnificele mănăstiri pictate care au acum un statut de patrimoniu UNESCO” au atras atenția unui renumit jurnalist de călătorie britanic care a scris un articol în ziarul Daily Mail intitulat „Din România cu dragoste: Aventurându-mă în inima acestei bijuterii est-europene, acolo unde viața s-a schimbat puțin peste secole”.

În articolul publicat la jumătatea lunii ianuarie, Jurnalista Wendy Driver a împărtășit impresiile de la ultima sa călătorie în România. Ea constată că țara noastră este „una dintre cele mai bune destinații din Europa” în ceea ce privește prețurile.

Wendy Driver scrie despre experiența ei în Maramureș, „o regiune frumoasă de păduri și dealuri păstrată intact”, dar și în Bucovina, acolo unde a vizitat mănăstirile ortodoxe înconjurate de fortificații care „datează din perioada medievală când artiștii pictau fresce nu doar în interiorul bisericilor, ci și pe fiecare centimetru din exterior”, potrivit basilica.ro.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close