Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Muncii, noi precizări cu privire la legea pensiilor: Vârsta de pensionare nu va fi majorată și nici stagiul de cotizare modificat

Ministerul Muncii, noi precizări cu privire la legea pensiilor: Vârsta de pensionare nu va fi majorată și nici stagiul de cotizare modificat

Ministerul Muncii face noi precizări cu privire la schimbarea legii pensiilor, într-un comunicat remis miercuri.

Ministerul Muncii, noi precizări cu privire la legea pensiilor: Vârsta de pensionare nu va fi majorată și nici stagiul de cotizare modificat
de Alexandra Dima    |    27 Oct 2021   •   19:37

Având în vedere că în spațiul public a apărut o serie de afirmații legate de modificări la legea pensiilor și a salarizării, MMPS a revenit cu câteva clarificări.

Vârsta de pensionare nu va fi majorată

Atragem atenția că viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere în Parlament și dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc.

Stagiul complet de cotizare nu va fi modificat

Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) prevede că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege.

Cele două legi vor fi elaborate de Ministerul Muncii 

Legislația care va fi trimisă în Parlament spre dezbatere și aprobare va fi elaborată de către specialiștii Ministerului Muncii. Rolul consultanților este să pună la dispoziția echipelor tehnice din minister, analize, proiecții și ipoteze de lucru care să ajute la elaborarea și fundamentarea unor proiecte de lege predictibile, echitabile și sustenabile.
Precizăm că sprijinul unor specialiști cu expertiză internațională, menționat în caietele de sarcini, a fost înțeles, acceptat și asumat integral de CE prin PNRR.

Citește și: Ghidul pensiilor private: Află la ce fond de pensii administrat privat Pilon II eşti participant

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close