Antena 3 CNN Actualitate Social Motivul pentru care trebuie omorâți toți porcii în cazul pestei porcine

Motivul pentru care trebuie omorâți toți porcii în cazul pestei porcine

Motivul pentru care trebuie omorâți toți porcii în cazul pestei porcine
28 Aug 2018   •   21:03

Agentul cauzal al pestei porcine africane persistă în produsele din carne de porc care nu au fost tratate termic. Patologia schimbărilor la animalele bolnave sunt rinichii măriți și multiple hemoragii în piele.

Mijloace eficiente de profilaxie a porcinelor africane nu există, nu există vaccin pentru combaterea acestui virus, iar tratamentul este interzis.

Agentul patogen este foarte stabil si poate ramane infecțios în produsele alimentare pe parcursul mai multor luni. În cazul în care animale neinfectate se hrănesc cu produse sau resturi alimentare contaminate, virusul se poate raspândi.

Deți virusul pestei porcine africane nu prezintă un pericol sau un risc pentru oameni, carnea porcilor domestici și a celei de mistret trebuie preparată întotdeauna în condiții sporite de igienă și la temperaturi foarte înalte, deoarece poate contine și alți agenți patogeni.

În cazul apariției pestei porcine africane se impune instituirea regimului de carantină. Toți porcii din focarul infecției se distrug fără vărsare de sânge. Cadavrele, gunoiul din grajdul porcinelor, reziduurile de furaje, obiectele de valoare mică se ard. Cenușa se îngropată în gropi, fiind amestecată cu var. La o distanță de 10 km în jurul punctelor cu probleme toate animalele se ucid, potrivit exquis.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: pesta porcina porci
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close