Antena 3 CNN Actualitate Social Muncitorii sezonieri, repatriați în România. Guvernul trimite un avion în Germania

Muncitorii sezonieri, repatriați în România. Guvernul trimite un avion în Germania

Se iau primele măsuri în cazul românilor de la o fermă din apropiere de Bonn. Purtătorul de cuvânt al MAE, Oana Darie, a anunțat că un avion va fi trimis în Germania pentru a recupera muncitorii.

Muncitorii sezonieri, repatriați în România. Guvernul trimite un avion în Germania
Sursa foto: Hepta
19 Mai 2020   •   21:48

"E o situație pe care o cunoaștem. Acest grup a avut un dialog cu reprezentanții consulatului. A fost facilitată o conversație telefonică cu ministrul Muncii. E vorba de 250 de români care lucrau într-o fermă. Această fermă a intrat în insolvență, deci este o situație excepțională.

Aproape jumătate vor să rămână acolo, iar pentru aceștia se vor găsi locuri de muncă alternative. Apoi, se fac demersuri pentru un zbor charter pentru cei care vor să întoarcă în România.

Acum ferma este condusă de un judecător sindic care ne-a transmis că principala prioritate va fi plata drepturilor salariale", a spus purtătorul de cuvânt al MAE, la TVR.

Români umiliți pe plantațiile din Germania: "Am stat nemâncați! Nici apă nu au vrut să ne dea"

De câteva zile, mai mulți români care au venit să culeagă sparanghel protestează în BonnGermania. Revolta lor a pornit spontan în acest weekend. Muncitorii sunt nemulțumiți de faptul că reprezentanții fermei nu asigură condițiile impuse în perioada pandemiei de coronavirus.

×
Subiecte în articol: avion Germania guvern
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close