Antena 3 CNN Actualitate Social Nereguli grave depistate în Complexul comercial Sun Plaza. Comisarii ANPC au dat zeci de amenzi

Nereguli grave depistate în Complexul comercial Sun Plaza. Comisarii ANPC au dat zeci de amenzi

Nereguli grave depistate în Complexul comercial Sun Plaza. Comisarii ANPC au dat zeci de amenzi
06 Oct 2019   •   12:44

Comisarii ANPC au controlat unitățile de alimentație publica din Complexul comercial Sun Plaza .

În data de 04.10.2019, comisarii din cadrul CRPCR București-Ilfov au efectuat un număr de 13 acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în unitățile de alimentație publica din Complexul comercial Sun Plaza.

Pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor, au fost aplicate 17 amenzi contravenționale în cuantum de 170.000 lei și un avertisment.

A fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului uman cantitatea de 490,195 kg și 28,5 litri produse alimentare, în valoare de 15.511,5 lei, pentru următoarele abateri:

- erau utilizate produse alimentare cu data limită de consum depășită;

- materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență;

- nerespectarea temperaturii de păstrare/depozitare stabilită de către producător; 

- schimbarea stării termice a produselor;

- în spatiile de pregătire a preparatelor culinare condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

Cu ocazia acțiunilor de control desfașurate s-a propus măsură complementara de oprire temporara a prestării serviciilor de alimentație publica pentru un număr de 7 operatori economici până la remedierea abaterilor constatate.

În cursul nopții de vineri șase dintre acești operatori economici au remediat abaterile iar în cursul zilei de sâmbătă măsura a fost ridicată.

”Cred că, mai important decât sancționarea dură a celor cu abateri, este determinarea acestora să se întoarcă pe piață într-o formă corectă față de consumatori și, bineînțeles, lege! Comercianții trebuie să pună pe piață numai produse și servicii sigure, oferind locuri de muncă, flux de materii prime alese cu grijă și RESPECT față de cei care le asigură venituri! RETRANSMITEM un mesaj FERM: Nu vom face niciun rabat de la exigențe, dar suntem gata să încurajăm abordarea corectă!”, a decalarat Horia Constantinescu Președinte ANPC

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close