Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă alimentară. Auchan recheamă un produs contaminat cu Listeria

Alertă alimentară. Auchan recheamă un produs contaminat cu Listeria

Alertă alimentară. Auchan recheamă un produs contaminat cu Listeria
06 Feb 2019   •   10:45

Reţeaua de magaazine Auchan recheamă articolul „Pouce File de somon afumat” 100g, cod EAN : 5949084000153, produs in 16.01.2019, exp 01.03.2019, la care s-a detectat „Listeria monocitogenes”, informează ANSVSA.

În urma analizelor efectuate la 2 eşantioane din cele 5 analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. 

Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma, anunţă Auchan.

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au, de asemenea, un risc crescut de a face o formă severă a bolii. Printre aceste cazuri se numără persoanele care sufera de cancer sau SIDA, dar și bătrânii.

Bacteria listeria se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate). În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: alerta Auchan produs
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close