Antena 3 CNN Actualitate Social Olguţa Vasilescu: Guvernarea PSD a pus în centrul preocupărilor pensionarii

Olguţa Vasilescu: Guvernarea PSD a pus în centrul preocupărilor pensionarii

Olguţa Vasilescu: Guvernarea PSD a pus în centrul preocupărilor pensionarii
01 Oct 2019   •   13:23

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis  un mesaj de ziua internaţională a vârstnicilor şi a profitat de ocazie pentru a aminti realizările guvernării PSD. 

"Astăzi este ziua persoanelor vârstnice, motiv pentru care urez tuturor seniorilor României la mulți ani fericiți! Guvernarea PSD a pus în centrul preocupărilor pensionarii, fiind singurul partid care a elaborat o lege a pensiilor ce va corectă inechitățile după recalcularea tuturor pensiilor și a crescut anual punctul de pensie, de la 871 în 2016 până la 1265 lei acum, cu un avans de 6 luni față de prevederile vechii legi.

Pensia medie a crescut cu 54,5%, de la 885 de lei în 2016, la 1.368 de lei acum.
Puterea de cumpărare a pensiei medii este cu 40,8% mai mare acum, față de 2016, asigurând o creștere mult peste rată inflației.

De remarcat că România nu a trebuit să se împrumute pentru a acoperi aceste majorări, dat fiind că datoria publică a scăzut la la 37 la 35 la sută, iar pensiile speciale au fost plafonate încă din anul 2017, pentru a se reduce ecartul între pensia publică și pensia de serviciu", a scris Lia Olugţa Vasilescu pe Facebook. 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close