Antena 3 Actualitate Social Toţi cei trei patroni al clubului Colectiv, eliberaţi. În incendiu au murit 62 de persoane

Toţi cei trei patroni al clubului Colectiv, eliberaţi. În incendiu au murit 62 de persoane

21 Dec 2015   •   17:38
Toţi cei trei patroni al clubului Colectiv, eliberaţi. În incendiu au murit 62 de persoane
Sursa foto: Foto: Agerpres

Alin George Anastasescu, patron al clubului Colectiv, va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis, luni, Judecătoria sectorului 4, informează Agerpres.

 
Instanța a admis cererea acestuia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă decizia nu e definitivă.
 
 
 
Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului.
 
De asemenea, potrivit procurorilor, incendiul a avut loc în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, precum concertele, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.
 
În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea inculpaților și a fost începută urmărirea penală față de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, și Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu victime multiple.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close