Antena 3 CNN Actualitate Social Produs în ţara ta: Produsele româneşti, la mare căutare în Italia

Produs în ţara ta: Produsele româneşti, la mare căutare în Italia

Produs în ţara ta: Produsele româneşti, la mare căutare în Italia
02 Dec 2015   •   10:41

Produsele româneşti sunt la mare căutare în Italia. Carnea, mezelurile, dar şi pâinea românească sunt pe placul italienilor şi al românilor care s-au stabilit acolo. 

 
Proprietarii de afaceri exclusiv româneşti au vrut să ia cu ei o bucăţică de acasă şi să o împartă cu comunitatea de români din Italia. 
 
"Casa Românească" este numele unui magazin cu produse 100% româneşti din capitala Italiei. Tot ce se vinde în magazin este adus din România sau făcut după o reţetă tradiţională.
 
Dar nu numai românii cu dor de ţară vin să cumpere de la Casa Românească. Italienii preferă, în special, carnea preparată în stil românesc.
 
Primul restaurant cu specific românesc de la Roma a fost deschis în anul 2002. Tiberiu Stoica a ajuns în Italia în anii 90. Omul a început de jos şi acum se mândreşte cu o afacere prosperă, deşi nu i-a fost uşor.
 
După ani de zile de vândul mâncare pe străzi, Tiberiu s-a decis să îşi deschidă restaurantul. Localul are numai mâncare tradiţional românească, gătită după cele mai vechi reţete de pe plaiurile mioritice. Bărbatul spune că secretul gustului constă în condimente, pe care le ia chiar din grădinile ţăranilor din România.
 
Fie că este vorba despre mâncare sau produse tradiţionale româneşti, un lucru este clar. Atât românii de peste hotare cât şi străinii se pot bucura de bunătăţile noastre, datorită românilor care au dus o bucăţică de acasă, cu ei, în străinătate.
 
Inițiativă realizată cu sprijinul tehnic al GS1 Romania, unic administrator al standardelor internaționale pentru coduri de bare pe teritoriul României.

×
Subiecte în articol: PRODUS ÎN ŢARA TA produse romanesti
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close