Antena 3 CNN Actualitate Social Protest spontan la termocentrala Mintia. Oamenii vor să discute cu Viorica Dăncilă

Protest spontan la termocentrala Mintia. Oamenii vor să discute cu Viorica Dăncilă

Protest spontan la termocentrala Mintia. Oamenii vor să discute cu Viorica Dăncilă
13 Mar 2018   •   12:30

Protest spontan la termocentrala Mintia, unde zeci de angajaţi s-au adunat în sala de comandă. Aceștia îi acuză pe guvernanaţi că nu au încercat să salveze termocentrala şi îi cer premierului Viorica Dăncilă să vină de urgenţă să discute cu ei.

Mai mult, oamenii se plâng că administraţia Complexului Energetic Hunedoara a virat catre bugetul de asigurari sociale doar o parte din contributiile sociale ale angajatilor.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra riscului la care este expusă țara noastră prin demolarea termocentralelor pe cărbune și expunerea la riscul de a deveni cel mai important exportator din estul Europei. Vom ajunge în situația în care contribuțiile sociale să nu fie plătite pentru angajați și premisele arată că vom rămâne fără plata salariilor. Am avut anul trecut vizita premierului care a declarat că va lua o decizie politică și va salva acest agent economic. Solicităm prezența lor la termocentrala Mintia”, a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, pentru Antena 3. 

×
Subiecte în articol: protest
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close