Antena 3 CNN Actualitate Social Români din toată ţara la protest în Bucureşti: Am venit să ne cerem dreptul la libertate!

Români din toată ţara la protest în Bucureşti: Am venit să ne cerem dreptul la libertate!

Mii de oameni au ieşit în stradă, astăzi, în Bucureşti, iar mulţi dintre ei au venit din alte oraşe din ţară pentru a protesta împotriva resticţiilor impuse de autorităţi.

Români din toată ţara la protest în Bucureşti: Am venit să ne cerem dreptul la libertate!
de Cristi Popovici    |    Vasile Marcu    |    10 Apr 2021   •   15:45

Trei autocare din Bacău, Braşov şi Iaşi au sosit sâmbătă după masă în zona Bucur Obor din Capitală. Sunt aproximativ 150 de persoane care se organizează pentru a merge în marș către Piața Universității.

„Am venit să ne cerem dreptul la libertate! Ni se încalcă dreptul de a respira liber, dreptul de a oxigena creierul cu oxigenul pe care ni l-a dat Dumnezeu. Nimeni nu ne poate îngrădi libertatea de a trăi.

Sunt niște măsuri absurde. Avem cu noi un doctor care este total împotriva acestor restricții care se iau și se impun și care nu au nici o bază științifică", spune un protestatar.

Îngrădirea drepturilor omului începe de la cea mai mică restricție

„Am venit la București pentru a afirma libertatea de a fi români. Cerem tuturor autorităţilor statului, guvernului, președinției, să ridice toate restricțiile. Ne-am săturat de toată această mascaradă! Vrem o economie liberă, o viață socială liberă, o viață culturală liberă, cu o viața religioasă liberă.

Într-un cuvânt libertatea de a fi român în propria țară!

Îngrădirea drepturilor omului începe de la cea mai mică restricție. Fiecare trebuie să fie liber și să decidă cum se protejează. Acestă dictatura face din toată această 'plandemie' o dictatură ideologică. Se folosește de acest virus pentru a pune la pământ cu totul România", a mai spus un protestatar venit din ţară.

Partidul AUR se alătură protestatarilor

În piaţa Universităţii, liderul AUR George Simion și-a adunat simpatizanții pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive impuse de guvern, dar și față de bâlbele Guvernului în gestionarea pandemiei de coronavirus.

Sunt în jur de 100 de protestatari cu steaguri care se pregătesc să meargă spre Piaţa Victoriei.

×
Subiecte în articol: București protest
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close