Antena 3 CNN Actualitate Social Raport devastator pentru procurorul care a intervenit în cazul Caracal. Prima decizie majoră luată de autorități

Raport devastator pentru procurorul care a intervenit în cazul Caracal. Prima decizie majoră luată de autorități

Raport devastator pentru procurorul care a intervenit în cazul Caracal. Prima decizie majoră luată de autorități
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
02 Oct 2019   •   10:34

O primă măsură a fost luată de Inspecția Judiciară în cazul Caracal. Este vorba despre un raport extrem de dur făcut public miercuri dimineață, referitor la porcurorul Ovidiu Popescu, care a ignorat ăntreaga procedură și a stat la poarta lui Gheorghe Dincă, deși acolo se putea afla o persoană în viață care să aibă nevoie de ajutor.

Potrivit unor surse, este vorba despre trimiterea în judecată a procurorului Ovidiu Popescu, care și a exercitat funcția cu gravă neglijență și drept urmare au trimis această acțiune disciplinară la CSM, la secția pentru procurori în materie disciplinară.

Inspectorii vin cu declarații șocante. Ei rețin că procurorul a ”nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul lui Gheorghe Dincă”. 

Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea flagrantului în care se afla Gheorghe Dincă, mai ales deoarece către el se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului.

„Menţionăm că exercitarea acţiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinară şi nu constată definitiv vinovăţia magistraţilor cercetaţi disciplină”, mai arată sursa citată.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close