Antena 3 CNN Actualitate Social Raport devastator pentru români: Prea săraci ca să ne tratăm

Raport devastator pentru români: Prea săraci ca să ne tratăm

Raport devastator pentru români: Prea săraci ca să ne tratăm
Sursa foto: Foto: pixabay
03 Oct 2019   •   19:45

Jumătate de milion de români au renunţat la a mai obţine îngrijire medicală în 2018 întrucât considerau că nu-şi mai permit acest lucru, relevă Monitorul Oficial, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România.

"Conform Institutului Naţional de Statistică, jumătate de milion de români au renunţat la a mai obţine îngrijire medicală în 2018 întrucât consideră că nu-şi mai permit acest lucru. Această situaţie nu a survenit pentru prima dată anul trecut, decenii de acces limitat la îngrijire medicală de calitate ducând în prezent la o situaţie generală de sănătate care este deficitară: un locuitor al României din cinci are o problemă cronică de sănătate sau o invaliditate", se arată într-un comunicat.

Potrivit statisticilor citate în infografic, în anul 2018, aproximativ 560.000 de persoane au avut nevoie de serviciile unui medic specialist, dar au evitat acest lucru, întrucât considerau că nu îşi permit cheltuielile aferente. Dintre acestea, 345.000 au fost femei, iar 213.000 bărbaţi. De asemenea, 296.000 de persoane locuiau în mediul rural, iar 262.000 în mediul urban.

Totodată, 19,5% dintre locuitorii României au o problemă medicală cronică sau suferă de o invaliditate. Mai exact 2,4% români cu vârste cuprinse între 16 - 49 de ani se confruntă cu o astfel de afecţiune. În ceea ce priveşte persoanele cu vârste cuprinse între 50 - 64 de ani cu probleme medicale cronice, acestea reprezintă 5,5% din totalul populaţiei, iar cele de peste 65 de ani - 11,6%.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close