Antena 3 CNN Actualitate Social O româncă a fost admisă la West Point, cea mai veche academie militară și locul în care au studiat doi președinți ai SUA

O româncă a fost admisă la West Point, cea mai veche academie militară și locul în care au studiat doi președinți ai SUA

Miruna Duracu este viitoare studentă la West Point, cea mai veche academie militară din SUA, dar și locul în care doi președinți ai Statelor Unite au studiat.

O româncă a fost admisă la West Point, cea mai veche academie militară și locul în care au studiat doi președinți ai SUA
Sursa foto: Facebook / MAPN
de Maria Zărnescu    |    17 Iun 2021   •   10:31

Tânăra a terminat  Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și a fost admisă la școala din Statele Unite, fiind un pas admirabil pentru țara noastră și mai ales pentru tinerele de vârsta ei.

În iulie, viitoarea cadetă urmează să plece în SUA, pentru o lună și jumătate de antrenament. În tot acest timp, tânăra va fi izolată, neputând să aibă acces nici măcar la telefonul mobil.

Tânăra româncă a avut un singur vis, să îmbrace uniforma militară. La vârsta de 6 ani, copil fiind, Miruna Duracu a urmărit parada de 1 Decembrie, moment care a inspirat-o în cariera viitoare.

"Noutatea întregii situații mă entuziasmează, dar mă gândesc că va fi ciudat să aud toată lumea din jur vorbind doar în engleză.

Cred că o să aibă un impact mare la început pentru mine, gândirea lor fiind diferită față de a noastră. Și mai ales va fi contactul cu sistemul militar, fiindcă o academie este armată adevărată, liceul militar are o parte mai civilă decât o academie. Asta o să-mi dea emoții cel mai mult", a povestit adolescenta, pentru Scoala9.ro.

West Point a fost înființată în 1802 și este cea mai veche școală militară din SUA, fiind gazdă pentru doi președinți: Ulysses S. Grant și Dwight D. Eisenhower.

Miruna Duracu a decis să urmeze o carieră militară după ce a urmărit parada de 1 Decembrie, la 6 ani

"Stăteam cu părinții mei și ne uitam la televizor și s-a întâmplat să vedem parada de Ziua Națională a României și am fost impresionată de tancuri, de toți oamenii îmbrăcați în uniformă. Le-am zis atunci părinților că atunci când o să fiu mare eu o să mă duc în armată. Și chiar nu mi-am schimbat decizia. A fost ca o chemare", a mai povestit Miruna, pentru sursa citată.

Ulterior, tânăra elevă a reușit să participe chiar ea, de două ori, la parada de 1 Decembrie. În timpul liceului militar, Miruna a reușit să îşi îndeplinească visul şi de două ori a defilat pe sub Arcul de Triumf. 
"Îți amorțește și mână și picior, tot, apoi e și destul de frig, fiind decembrie. Dar merită!", a povestit tânăra româncă admisă la cea mai veche școala militară din SUA.
 

×
Subiecte în articol: Miruna Duracu romanca admisa West Point SUA
Parteneri
x close