Antena 3 CNN Actualitate Social Scandalul pestei porcine ia amploare. Carnea de porc ar putea deveni un lux de Crăciun

Scandalul pestei porcine ia amploare. Carnea de porc ar putea deveni un lux de Crăciun

Scandalul pestei porcine ia amploare. Carnea de porc ar putea deveni un lux de Crăciun
Sursa foto: Foto: pixabay.com
31 Aug 2018   •   14:11

Fermierii nu pot fi despăgubiți pentru cele 123 de mii de animale ucise de la apariția pestei porcine până nu va fi aprobată rectificarea bugetară.

Atacat de președinte pe tema măsurilor luate, care ar fi împins fermierii în pragul falimentului, ministrul Agriculturii spune că aceștia așteaptă în zadar banii din moment ce rectificarea este amânată la nesfârșit tocmai de șeful statului.

Anunţul autorităţilor că vor interzice creşterea porcilor în gospodării i-a pus pe jar pe oameni, în toata ţara. Fermierii sunt cu atât mai îngrijoraţi cu cât nimeni nu le poate spune cât timp va fi menţinută această măsură.

În aceste condiţii, specialiştii atrag atenţia că ne vom lua adio de la carnea de porc crescut în România, cel putin pentru Crăciunul din acest an.

Pesta porcină africană continuă să facă ravagii, atât la noi în ţară, cât şi în Europa. Cum nu există un vaccin împotriva virusului, cea mai eficientă metodă este sacrificarea porcilor bolnavi, spun autorităţile. Din cauza virusului, s-au închis zeci de ferme din ţară şi zeci de mii de oameni au rămas fără animalele din curţi. 

×
Subiecte în articol: pesta porcina carne de porc lux Crăciun
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close