Antena 3 CNN Actualitate Social Situație revoltătoare într-o facultate. Un profesor a șantajat o studentă. A amenințat-o că o pică dacă nu întreține relații intime cu el

Situație revoltătoare într-o facultate. Un profesor a șantajat o studentă. A amenințat-o că o pică dacă nu întreține relații intime cu el

Situație revoltătoare într-o facultate. Un profesor a șantajat o studentă. A amenințat-o că o pică dacă nu întreține relații intime cu el
18 Dec 2018   •   11:31

Profesorul de originie nigeriană Richard Akindele, acuzat că i-a propus unei studente să întrețină relații cu intime cu el, a fost condamnat la închisoare.

El a fost condamnat că a încercat să pună presiune pe o tânără pentru a o convinge să recurgă la acest gest, ca să obțină note de trecere, informează CNN.

Cu toate acestea, inițial el pledase nevinovat, dar la ultimul termen din proces a recunoscut acuzațiile. A fost astfel condamnat la doi ani de închisoare pentru că a solicitat beneficii sexuale studentei Monica Osagie - doi ani pentru că i-a făcut această ofertă în schimbul unor note mai mari, un an pentru că și-a falsificat vârsta și un an pentru modificare de probe. Va petrece, însă, doar doi ani după gratii.

După ce Monica Osagie, în vârstă de 23 de ani, a înregistrat în secret conversațiile telefonice cu profesorul ei, acesta a fost concediat de la Universitatea Obafemi Awolowo la o lună de la interviul acordat CNN, iar Senatul nigerian a început o anchetă privind hărțuirea sexuală din universități. Și agenția anticorupție din Nigeria, ICPC, a deschis o anchetă, care în final a dus la condamnarea profesorului.

Avocații lui Akindele au propus ca el să fie condamnat la închisoare cu suspendare, la muncă în folosul comunității și o amendă, însă judecătorul Maureen Onyekenu a precizat că este necesar ca acesta „să își învețe lecția” și cazul să folosească drept exemplu celor care fac abuz de autoritatea lor. Mai mult, judecătoarea a precizat că dacă ar fi acceptat propunerea avocaților bărbatului, ar fi contribuit la diminuarea traumei victimelor hărțuirii sexuale din universități.

×
Subiecte în articol: santaj profesor facultate studenta
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close