Antena 3 CNN Actualitate Social O asistentă din Arad rupe tăcerea: 'Am intrat în contact cu toți pacienții morți, fără mască'

O asistentă din Arad rupe tăcerea: 'Am intrat în contact cu toți pacienții morți, fără mască'

Situaţie gravă şi la Arad, unde lumea se teme că judeţul lor ar putea intra într-un viitor apropiat în carantină totală. Teama este generată de posibila neglijenţă din cadrul spitalul judeţean, unde pare că s-au comis multe din erorile de la Suceava. 

O asistentă din Arad rupe tăcerea: 'Am intrat în contact cu toți pacienții morți, fără mască'
31 Mar 2020   •   16:48

Doar că personalului medical îi este teamă să-şi asume cu identitatea la vedere acuzaţiile. Iar autorităţile neagă informaţiile pe care ele ni le transmit.

Știți cumva ce s-a întamplat cu personalul medical? Cum de a fost decimat și la Arad? Cum s-a răspândit boala la dumneavoastră în județ?

”Au venit pacienții care erau cu simptomatologie respiratorie. N-au putut fi testați, pentru că n-am avut teste. Din puținele întrebari la care ne-au răspuns, ne-au spus că nu au fost plecați în străinătate. Majoritatea celor care mor în Arad sunt cu COVID, doar că nu-s testați!”, a spus asistenta.

Ați intrat în contact cu pacienți confirmați ulterior, fără mască?

”Am intrat! Am intrat cu o grămadă! Cu toți care au murit pe Arad… au fost pacienții mei… Am vorbit și cu colegii testați pozitiv. Sunt internați la Timișoara. Stare foarte proastă… febră mare, tuse, vărsături, acum nu știu de ce reacționează așa. Și cu diaree la tratamentele care li se fac acolo”, a mai zis aceasta.

”Șase doctorițe de la noi, de pe Urgență, și-au dat demisia. De frică! Dânsele se apropiau de anii de pensionare, un an-doi cred că mai aveau. Au preferat să renunțe ca să na, vă dați seama ca având și 60 de ani sunt deja o grupă de risc. Având în vedere că până săptămâna trecută n-am avut echipamente! N-am fost îmbrăcați conform! Au preferat să plece… Pentru noi e o pierdere foarte mare, nu ştiu cu cine voi mai lucra, ce voi face, habar nu am.”, a declarat aceasta.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Arad
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Accident grav, în Sibiu, între un autocar cu 57 de persoane și un TIR
x close