Antena 3 CNN Actualitate Social Unde, când și cum putem pleca în vacanță anul acesta aflăm de la Burcea Alin la Antena3.ro LIVE, cu Maria Coman

Unde, când și cum putem pleca în vacanță anul acesta aflăm de la Burcea Alin la Antena3.ro LIVE, cu Maria Coman

Planurile de vacanta de la inceputul anului au disparut aproape in totalitate. Ce vom putea sa facem vara asta, unde vom putea sa mergem, in ce conditii, la ce preturi, discutam despre toate acestea aflăm la Antena 3LIVE, cu unul dintre cei mai informati oameni din acest domeniu, Burcea Alin.

Unde, când și cum putem pleca în vacanță anul acesta aflăm de la Burcea Alin la Antena3.ro LIVE, cu Maria Coman
11 Iun 2020   •   14:38

Autoritatile noastre ne indeamna sa ramanem acasa si sa ne facem vacanta aici, cu toate ca in prea multe situatii preturile sunt mai mari si serviciile mai proaste ca in strainatate. 

Rezervări mari în Grecia, în acest sezon 

”Hotelierii greci au luat măsuri. Două luni de zile când cel mai bun prieten a fost frigiderul, oamenii au nevoie să iasă. Eu am să plec la mare, în România. Iar toată zona unde se poate duce cu mașina Halkidiki, Lefkada, s-au făcut rezervări aproape ca în 2019. Dacă pleci dimineața, ajungi seara în Lefkada.”

Guvernul Orban nu ajută Turismul

”Nici acele 10 teste nu se vor mai face. Venim din zonele bune. Din păcate. Guvernul României a refuzat să semneze această bulă, Orban nu vrea nimic. Pactul e semnat de Grecia Bulgaria. Sunt realemnte șocat de declarația lui Orban să îl lase turismul în pace că nu aduce foarte mult PIB. Atât pot să vadă ei.”

În Turcia, sistemul all-inclusive rămâne. Ce schimbări sunt

”Multe persoane sunt în așteptare, în Grecia. În Turcia încă nu e nimic. În Turcia all-inclusive rămâne așa cum e. Doar că nu se mai duce lumea să își ia mâncare, vine un chelner la masă. În Turcia s-a dat drumul și la locurile de joacă. În Turcia sunt oameni care își fac treaba. Autoritățile de la Ankara se va duce să vadă ce se întâmplă. ”

Situația restaurantelor din România

”E o situație în care poți mânca pe terasă, dar ce facem dacă plouă. Și în România sunt hoteluri în regim all-inclusiv, demipensiune. Ce se întâmplă acum. Guvernul promisese că restaurantele se deschid pe 15 iunie. Pe de altă parte, acești 400 și ceva de mii de oameni, se desfac produsele alimentare. Toți cei care vindeau produse alimentare vindeau jumătate de marfă la restaurante, asta trebuie să știe domnul Orban. Nu e posibil ca guvenrul să nu dea două parale pe aceste lucru”

Starea de alertă trebuie să înceteze

”La mall știm cu toții că restaurantele erau un punct forte. Închiderea activității economice trebuie să înceteze. Trebuie să îvățăm să trăim cu acest virus. Toată lumea e nemulțumită. Ne dorim ca aceast stare de alertă să înceteze. Vrem să ne întoarcem la vacanțe. City-break-ul e mai puțin în România”

Problemele autocarelor cu turiști

”În autocare, noi putem pune câți oameni vrei, 30-45, trebuie să fim atenți. În Grecia trebuie puși 70% din capacitatea autocarelor. Cât timp ne blochează Guvernul nu știum cum vof face. Spania a anunțat 1 iulie, oficial. Să vedem acum ce se întâmplă.”

 

 

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close