Antena 3 CNN Actualitate Social Veste proastă pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 noiembrie

Veste proastă pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 noiembrie

Veste proastă pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 noiembrie
02 Oct 2019   •   10:26

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a emis şi supus dezbaterii publice un proiect de ordin prin care propune majorarea tarifului perceput pentru călătoria cu trenul, în funcţie de distanţa parcursă.

Scumpirea survine ca urmare a majorării tarifului pentru rezervarea locului, care creşte, începând cu data de 1 noiembrie, de la 4 lei la 5 lei.   „Astfel, tariful tichetului de rezervare a locului a fost aprobat prin OMT nr. 1050/ 20 august 2013 pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători la valoarea de 4,00 lei / loc, la tren de rang Regio sau Interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a, orice zonă kilometrică tarifară, având inclusă cota TVA de 24%. Prin ajustările cotei TVA de 20% începând cu data de 1 ianuarie 2016 respectiv 19% începând cu data de 1 ianuarie 2017, în prezent valoarea tarifului tichetului de rezervare loc este 3,90 lei / loc.

Pe cale de consecinţă, în acest moment, ţinând cont de evoluţia pietii de transport feroviar, se apreciază ca necesar şi oportun ajustarea tarifului de rezervare a locului, urmând ca pentru restul tarifelor de deservire generală să se realizeze o analiză pentru noul mers tren, scrie adevarul.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close