Antena 3 CNN Actualitate Social VREMEA. Alertă de la meteo pentru următoarele ore

VREMEA. Alertă de la meteo pentru următoarele ore

VREMEA. Alertă de la meteo pentru următoarele ore
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Feb 2019   •   15:15

VREMEA. Zone montane din şase judeţe sunt vizate, marţi, de o avertizare nowcasting Cod galben de viscol, valabilă în următoarele şase ore, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

VREMEA Potrivit prognozei, până la ora 20:00, în judeţele Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, se vor semnala intensificări locale ale vântului care vor atinge la rafală 70 - 75 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 de metri se vor depăşi temporar 90 - 100 km/h, iar zăpada spulberată va reduce vizibilitatea, mai ales în zona înaltă.

VREMEA Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

VREMEA. Marți, 26 februarie, cerul, variabil ziua, se va înnora treptat începând cu orele serii în majoritatea regiunilor, iar local şi temporar în cele nordice, centrale şi estice, precum şi la munte se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, sub formã de ninsoare în zona montanã şi în Maramureş, predominant sub formã de ninsoare în Transilvania şi mixte în rest.

VREMEA. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde la rafalã se vor atinge şi depãşi viteze de 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, iar la cote mult mai reduse şi în Moldova, unde cu precãdere în jumãtatea de nord a acestei regiuni, local se vor înregistra viteze în general de peste 55 km/h.

VREMEA. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele specifice datei, astfel încât maximele se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar minimele între -5 şi 2 grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief izolat va fi ceaţã.

VREMEA. Presiunea atmosferică va scãdea în prima parte a intervalului, apoi va creşte uşor.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close