Antena 3 CNN Actualitate Sociologul Marius Pieleanu, anunț important în ziua alegerilor parlamentare: „Se naşte un nou partid”

Sociologul Marius Pieleanu, anunț important în ziua alegerilor parlamentare: „Se naşte un nou partid”

Directorul Avangarde, Marius Pieleanu, afirmă că în urma alegerilor parlamentare se va naște un nou partid, „conservator creștin”. Potrivit sociologului, „numărul femeilor care votează la alegerile parlamentare 2020 e mult mai mic decât al bărbaților.

Sociologul Marius Pieleanu, anunț important în ziua alegerilor parlamentare: „Se naşte un nou partid”
de Dan Gabor    |    06 Dec 2020   •   18:25

„Astăzi se naşte un nou partid. Nu avem siguranţa că el va fi reprezentat în Parlament, dar este un partid conservator creştin şi care adună, dacă vreţi, rezidual, oameni care sunt nemulţumiţi de actuala elită politică”, a afirmat Marius Pieleanu, la Antena 3.

„Ceea ce ştim cu siguranţă este că, din punctul de vedere al comportamentului electoral, paradigma zilei nu s-a schimbat faţă de alegerile de acum două luni. Au participat ca structură demografică aceleaşi persoane. Peste 60% din electoratul care a venit la vot este alcătuit din persoane active.

Avem o slabă participare a zonei rurale. Avem o mai slabă participare a femeilor în raport cu bărbaţii şi avem o consistenţă a participanţilor cu studii superioare. Este surprinzător că în prima parte a zilei, persoanele cu studii superioare au venit la vot", a mai explicat Marius Pieleanu.

Alegeri parlamentare 2020. Peste 4,5 milioane de români au votat până la ora 17.00. Prezenţa la vot trece de 25%

Alegeri parlamentare 2020. Aproximativ 19 milioane de români sunt aşteptaţi, astăzi, la urne, pentru a decide cine vor fi cei 465 de parlamentari care vor decide viitorul României în următorii patru ani. Antena 3 te ţine informat minut cu minut despre ce se întâmplă în secţiile de votare, dar şi în culisele partidelor, iar la ora 21.00 doar de la noi află întreaga ţară primele rezultate ale alegerilor.

Tot la Antena 3 poţi câştiga o maşină de parlamentar: Dacia Duster. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicaţia Sinteza Zilei, să urmăreşti Antena 3, să afli indiciile oferite oră de oră şi să răspunzi la întrebări.

La finalul zilei, telespectatorul care a răspuns corect la toate cele zece întrebări adresate pe parcursul întregii zile poate câştiga un autoturism Dacia Duster. Mai multe amănunte despre concurs:

În ziua votului, te uiţi la Antena 3, descarci aplicaţia Sinteza Zilei şi câştigi Dacia Duster

Tot la Antena 3, la ora 21.00, va fi prezentat singurul exit poll din România. Află primul rezultatele. Toate partidele, toate televiziunile sunt cu ochii pe Antena 3. În exclusivitate, singurul exit poll, singura sursă.
Alegeri parlamentare 2020. Informaţii actualizate minut cu minut

Ora 17.30 - Prezenţa la vot la această oră este de 26,60%, astfel că 4.840.260 de români şi-au exercitat dreptul până la această oră.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close