Antena 3 CNN Actualitate Şoferul implicat în tragedia de la Tâncăbeşti a agresat o echipă de jurnalişti

Şoferul implicat în tragedia de la Tâncăbeşti a agresat o echipă de jurnalişti

Şoferul implicat în tragedia de la Tâncăbeşti a agresat o echipă de jurnalişti
26 Iun 2008   •   20:23

Şoferul maşinii implicate în accidentul de la Tâncăbeşti ? care a dărâmat cu bena basculantei o pasarelă ? este acelaşi om care în urmă cu cinci ani a agresat o echipă de filmare a Antenei 1. Se întâmpla în comuna Ciolpani, când un cameraman a fost bătut în timp ce filma un incendiu la vila fostului ministru al Sănătăţii, Mircea Beuran. Cameramanul a suferit mai multe contuzii în urma violenţelor, deşi nu încălcase nicio lege şi se afla pe proprietate publică. Incidentul se regăseşte şi în Raportul de ţară pentru România privind respectarea Drepturilor Omului, realizat pe 2003.



Şoferul, pe nume Radu Radu, are 52 de ani şi nu este aşadar la primul incident. De data asta, el nu avea ce să caute cu basculanta de 35 de tone pe DN1. Mai mult, specialiştii spun că bărbatul a plecat de pe loc cu bena ridicată şi nicidecum nu a fost o întâmplare. Iar după ce a lovit pasarela, camionul a mai mers câteva sute de metri, deşi la un moment dat bena s-a desprins şi a căzut.

Şoferul a gonit mai departe, pe câmp, iar urmele de cauciuc arată că bărbatul a pus frână abia după 800 de metri. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarata că autobasculanta nu avea autorizaţie specială de circulaţie pe DN1, unde există restricţie de circulaţie pentru camioanele mari. Soţia şoferului susţine că nu e prima dată când bărbatul încalcă legea şi circulă cu mastodontul pe Drumul Naţional fără actele necesare.

Între timp, comisia de investigaţii de la Ministerul Transporturilor a cerut detalii despre felul în care a fost construită pasarela pietonală. În câteva zile, trebuie să descopere şi dacă nu a fost, cumva, o greşeală de proiectare. Două anchete paralele, ale poliţiei şi Ministerului Transporturilor, vor stabili cine este de vină.

În urma accidentului de miercuri, vieţile a două familii au fost date peste cap. Şoferul a ucis o tânără şi a trimis pe masa de operaţie doi oameni. Fata care a murit avea 27 de ani şi se afla la volan. Sora ei, de doar 21 de ani, stătea pe bancheta din spate. Acum este în spital, cu numeroase răni grave. Pe scaunul din dreapta şoferiţei stătea iubitul său, cu care urma să se căsătorească în toamnă. Băiatul are picioarele, mâinile şi bazinul fracturate, iar medicii nu îi dau multe şanse de supravieţuire.

Cei trei tineri veneau de la Ploieşti, fiind într-o delegaţie. Se pare că autocamionul a intrat pe DN1 de pe o stradă lăturalnică, cu bena ridicată. A mers câteva sute de metri până să lovească pasarela, care s-a prăbuşit peste două autoturisme. Maşina în care erau cei trei tineri a fost strivită, în timp ce o alta a scăpat doar lovită.

Antena3.ro

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close