Antena 3 CNN Actualitate Soldaţii români vor fi obligaţi să folosească echipamente militare vechi de peste 40 de ani

Soldaţii români vor fi obligaţi să folosească echipamente militare vechi de peste 40 de ani

Soldaţii români vor fi obligaţi să folosească echipamente militare vechi de peste 40 de ani
06 Apr 2010   •   19:33


Trei blindate fabricate în 1965 au intrat anul trecut în dotarea armatei. Chiar dacă este vorba despre o donaţie, valoarea lor va fi scăzută din obligaţiile financiare pe care producătorul le avea de îndeplinit faţă de statul român.

Anul trecut, fostul ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a semnat pentru achiziţionarea a trei blindate nemţeşti. Afacerea a fost bine ascunsă la Ministerul Apărării Naţionale. Motivul e lesne de înţeles - echipamentele sunt fabricate în anul 1965. Acum însă, confirmarea achiziţionării a venit de la Statul Major General.

Conform jurnaliştilor de la Jurnalul Naţional, este vorba de trei tractoare de evacuare - reparaţii pe şasiu de tanc Leopard 1, care au fost acceptate ca donaţie din partea unei companii. Primirea blindatelor a fost acceptată în acordul de compensare pe care compania germană îl avea cu statul român în urma dotării în trecut a Armatei cu sistemul antiaerian german "Gepard". Prin urmare, producătorului i s-au scăzut din obligaţiile financiare pe care le avea de îndeplinit faţă de România.

Reprezentanţii Oficiului de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială din Ministerul Economiei precizează la rândul lor că donaţia era necesară pentru înzestrarea armatei cu sisteme Gepard. S-a pierdut din vedere faptul că blindatele respective sunt nişte piese de muzeu, de peste 40 de ani.

Antena 3



×
Subiecte în articol: soldati Mihai Stanisoara
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close