Antena 3 CNN Actualitate Sondaj în rândul tinerilor, privind consumul de droguri: Peste 51% vor legalizarea stupefiantelor

Sondaj în rândul tinerilor, privind consumul de droguri: Peste 51% vor legalizarea stupefiantelor

Sondaj în rândul tinerilor, privind consumul de droguri: Peste 51% vor legalizarea stupefiantelor
Sursa foto: droguri
25 Mai 2009   •   17:00

Un sondaj realizat de Fundaţia pentru Apararea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului scoate la iveală date îngrijorătoare.

Peste 51% dintre tinerii bucureşteni vor legalizarea stupefiantelor şi cred că acestea nu sunt altceva decât un mijloc de recreere. Conform statisticilor, în 2010 într-o familie cu doi copii, unul va consuma cel puţin o dată droguri.

Peste un sfert dintre elevi şi studenţi au prieteni care se droghează constant. Iar numărul consumatorilor este în continuă creştere. 38% dintre tineri recunosc că au consumat stupefiante, faţă de 35%, anul trecut.

Conform estimărilor, jumătate dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 21 ani vor fi consumatori ocazionali de droguri, anul viitor.

Numărul celor care văd în droguri o posibilă cauză de deces este, de asemenea, în scădere. Principalul motiv pentru consumul de droguri rămâne anturajul, se arată în cotidianul România Liberă.

În Capitală, distribuţia de droguri în licee se diferenţiază doar în privinţa calităţii stupefiantelor. În Sectorul 1 se vând drogurile cele mai scumpe şi mai pure.

Antena 3






×
Subiecte în articol: consum de droguri
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close