Antena 3 CNN Actualitate Sophia Cîrlan, membru board-ul Copiilor UNICEF: "Sunt la curent cu dinamica vieții politice"

Sophia Cîrlan, membru board-ul Copiilor UNICEF: "Sunt la curent cu dinamica vieții politice"

În timp ce majoritatea adolescenţilor se gândesc doar la distracţie şi la cum să-şi petreacă într-un mod cât mai plăcut timpul liber, există câţiva tineri care luptă pentru apărarea drepturilor copiilor.

Sophia Cîrlan, membru board-ul Copiilor UNICEF: "Sunt la curent cu dinamica vieții politice"
de Alin Tarnovschi    |    11 Noi 2020   •   14:20

Sunt interesaţi de promovarea drepturilor adolescenţilor şi de implicarea acestora în deciziile care îi influenţează direct. O astfel de adolescentă este Sophia Cîrlan, membră în Boardul Copiilor UNICEF.

"Sunt Sophia Cîrlan, am 17 ani şi sunt elevă în clasa a 12 a, la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Capitală.

Sunt pasionată de diverse arii, cum ar fi istoria, folosofia, dar şi relaţiile internaţionale şi sunt pusă la curent cu dinamica vieţii politice de la noi din ţară, chiar dacă nu am împlinit vârsta necesară de a-mi exercita dreptul la vot.

Totodată, sunt implicată în diverse activităţi de voluntariat, iar din ianuarie 2020 sunt membru al Board-ului Copiilor, un grup informal de copii, susţinut de UNICEF România.

Antena 3, cea mai mare provocare a campaniei electorale. Liderii politici ai României răspund întrebărilor copiilor României

Activitatea mea în Boardul Copiilor se referă la promovarea drepturilor acestora de a fi implicaţi în luarea deciziilor care îi influenţează pe ei, aceştia fiind singurii care le pot spune autorităţilor exact de ceea ce au ei nevoie, ceea ce îşi doresc, pentru a putea fi ajutaţi.

Este un drept fundamental, stipulat de Convenţia Drepturilor copiilor al ONU, adoptată de Convenţia ONU, în 1989", a declarat Sophia.

 

 

×
Subiecte în articol: Salvați Copiii UNICEF
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close