Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, după ce o locomotivă a luat foc: ”Nu e nici primul şi nici ultimul incident de acest fel”

Sorin Grindeanu, după ce o locomotivă a luat foc: ”Nu e nici primul şi nici ultimul incident de acest fel”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comentat în această seară cazul locomotivei unui tren privat de marfă care a luat foc între stațiile Crivina - Brazi și a provocat întârzieri de peste 3 ore ale altor trenuri cu pasageri.

Sorin Grindeanu, după ce o locomotivă a luat foc: ”Nu e nici primul şi nici ultimul incident de acest fel”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    02 Ian 2022   •   23:58

Sorin Grindeanu a susținut că infrastructura feroviară din România este într-o stare deplorabilă, ceea ce înseamnă că astfel de incidente s-ar mai putea întâmpla.

„Am văzut incidentul de astăzi, regretabil, dar pot să vă spun următorul lucru: nu e nici primul şi, din păcate, nu va fi nici ultimul incident de acest tip. Infrastructura feroviară din România nu că este în urmă – că tot am vorbit de cea rutieră unde, cât de cât, posibil ca în perioada următoare să ajungem măcar la mia aceea de kilometri de autostradă – dar partea feroviară e mult în urmă faţă de standardele de care avem nevoie, fie că vorbim de infrastructura propriu-zisă care să permită viteze mai mari la trenuri, fie că vorbim de materialul rulant.

Toate aceste lucruri trebuie să fie schimbate, şi pot să vă spun că bani, prin tot ceea ce înseamnă alocări europene, sunt aproape egali pe partea de rutier cu partea de feroviar”, a declarat Grindeanu la Digi24.

Astăzi, traficul feroviar între stațiile Crivina - Brazi a fost întrerupt din cauza unui început de incendiu la locomotiva unui tren privat de marfă. Au fost afectate mai multe trenuri ale CFR Călători care tranzitau zona și care au înregistrat întârzieri între 70 și 200 de minute.

Circulația trenurilor pe Valea Prahovei a fost reluat în această seară.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate, au precizat reprezentanții companiei feroviare.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu foc locomotiva tren
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close