Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, veşti bune privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași

Sorin Grindeanu, veşti bune privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași

Contractul de finanțare pentru proiectul de Dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași a fost semnat, anunță ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, veşti bune privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași
Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu
de Claudia Popovici    |    11 Mai 2022   •   20:59

Contractul permite extinderea terminalelor de pasageri și facilitățile de parcare ale aeroportului.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 303 milioane de lei, din care 257 milioane de lei (85%) reprezintă contribuție din fonduri FEDR, 39 milioane de lei reprezintă contribuți3 de la Bugetul de Stat (13%) iar 6 milioane de lei reprezintă contribuția beneficiarului, suportată din bugetul R.A Aeroportul Iași.

Aceste sume vor fi folosite pentru construirea unui nou terminal pentru pasageri și reconfigurarea rețelei de drumuri de acces și a spațiilor de parcare ale aeroportului.

Noul terminal de pasageri va avea o suprafață desfășurată de 31.210 mp. Suprafața drumurilor de acces, care vor fi reconfigurate, va ajunge la 21.850 mp.

Vor fi construite locuri de parcare pe o suprafață de 4.600 mp. Drumurile și platformele tehnologice care vor fi construite vor ocupa o suprafață de 5.620 mp. Pe o suprafață de 7.550 mp vor fi construite trotuare.

Proiectul trebuie să fie implementat până în decembrie 2023.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close