Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu, audiat la DNA în cazul lui Dan Diaconescu

Sorin Oprescu, audiat la DNA în cazul lui Dan Diaconescu

Sorin Oprescu, audiat la DNA în cazul lui Dan Diaconescu
24 Iun 2010   •   15:31

Primarul general al Capitalei s-a prezentat, joi după amiază, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Sorin Oprescu a fost convocat de anchetatori pentru a da o declaraţie în calitate de martor în dosarul lui Dan Diaconescu, informează Mediafax.

La intrarea în sediul DNA, primarul a declarat că nu ştie exact despre ce este vorba. El a spus doar că trebuie să dea o declaraţie de martor în dosarul în care patronul OTV Dan Diaconescu este cercetat pentru şantaj.

Potrivit unuia dintre avocaţii lui Diaconescu,  într-o discuţie telefonică interceptată, patronul OTV ar fi fost întrebat de interlocutor "dacă a vorbit cu primarul". Avocatul a adăugat că, atunci când a fost audiat, Diaconescu a fost nevoit să precizeze despre ce primar ar fi fost vorba în acea convorbire.

Diaconescu le-ar fi declarat procurorilor că el nu a vorbit niciodată cu Ion Moţ şi că, în schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, de primarul Marian Vanghelie sau de primarul Andrei Chiliman, oficiali invitaţi în diverse emisiuni ale proprietarului OTV.

Dan Diaconescu a fost arestat miercuri pentru 29 de zile, în urma acuzaţiei de complicitate la şantaj. Patronul OTV şi angajatul său, Doru Pârv, sunt acuzaţi că i-ar fi cerut edilului din comuna Zărand, Ion Moţ, 160.000 de euro pentru a nu difuza pe postul OTV un film cu averea presupus ilicită a acestuia.

Foto: Intact Images

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu DNA
Parteneri
Înregistrări șocante de la Spitalul Pantelimon: A murit tot salonul 6!
x close