Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu, șase ore în fața instanței din Grecia. Mâine află decizia

Sorin Oprescu, șase ore în fața instanței din Grecia. Mâine află decizia

După șase ore în fața magistraților greci, Sorin Oprescu a obținut o nouă amânare, un nou termen de judecată.  Astfel acesta ar putea afla mâine dacă scapă de arestul preventiv din Grecia.

Sorin Oprescu, șase ore în fața instanței din Grecia. Mâine află decizia
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    30 Mai 2022   •   16:00

Update 16:00. Șase ore au durat audierile în proces. Avocații lui Sorin Oprescu au încercat să le explice magistraților eleni faptul că fostul primar general ar fi avut o judecată nedreaptă, un proces nedrept în România, urmat de o condamnare foarte mare, nejustificată.

Printre argumentele aduse de avocații lui Sorin Oprescu s-a numărat și faptul că la Curtea de Apel, acolo unde s-a dat sentința definitivă, unul dintre cei trei judecători, cel care a înclinat balanța în această condamnare, nu ar fi audiat martorii și nu ar fi analizat niște probe importante în acest dosar, dând o sentință ”în orb”.

Update 09:00. Antena 3 a prezentat în exclusivitate primele imagini cu sosirea lui Sorin Oprescu la judecată, în Atena. Acesta a ajuns la Curtea de Apel în jurul orei 08:45. Fostul edil a fost adus cu o dubă, alături de alți deținuți. Au coborât doi câte doi, legați cu cătușe unul de celălalt.

În această dimineață Sorin Oprescu se află în fața aceluiași complet de judecată care a luat decizia, ultima dată, de a-l ține încă 10 zile în arest preventiv, menținând decizia procurorului de caz. 

La finalul ședinței Sorin Oprescu va afla dacă va fi pus în libertate sau magistrații vor menține măsura arestului preventiv încă maximum 30 de zile. Legea din Atena spune că deținuții pot fi ținuți în arest preventiv cel mult 40 de zile, după care, chiar dacă procesul privind extrădarea se prelungește, Sorin Oprescu va fi lăsat în libertate. 

Sorin Oprescu află dacă va fi eliberat din închisoare. Stă deja de 10 zile în închisoarea de maximă siguranță Korydallos, unde a fost dus după ce a fost prins de autoritățile elene. Judecătorii care l-au trimis în arest preventiv decid dacă prelungesc măsura până iau decizia asupra extrădării sale. Tot luni începe și procesul privind extrădarea. Așadar, emoții duble pentru fostul primar. 

Condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în data de 17 mai. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare. Sorin Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune de lux din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogați oameni din Grecia. 

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București. El este acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close