Antena 3 CNN Actualitate Cum i-a convins Sorin Oprescu pe magistrați să îl lase în libertate: ”Două episoade șocante care i-au contrariat pe judecători!”

Cum i-a convins Sorin Oprescu pe magistrați să îl lase în libertate: ”Două episoade șocante care i-au contrariat pe judecători!”

Judecătorii greci au decis ca Sorin Oprescu să fie liber până la următorul termen de judecată. Acesta trebuie să depună însă o garanție de 5.000 de euro. Are, de asemenea, interdicția de a părăsi Grecia și trebuie să se prezinte la Poliție de două ori pe lună.

Cum i-a convins Sorin Oprescu pe magistrați să îl lase în libertate: ”Două episoade șocante care i-au contrariat pe judecători!”
Sursa foto: agerpres
de Cristi Popovici    |    31 Mai 2022   •   14:44

Trimisul special Antena 3, Cristi Popovici, a fost în sala de judecată astăzi, când completul de judecată a luat această decizie.

”Decizie șoc pentru justiția din România. O palmă dată justiției din România pentru că sunt, potrivit avocaților lui Sorin Oprescu, foarte multe hibe în dosarul care a dus la această condamnare de 10 ani și 8 luni. 

Dar să o luăm pe rând. Ce s-a întâmplat astăzi? Astăzi au avut loc pledoariile lui Sorin Oprescu și ale medicului Adriana Nica, partenera de viață a acestuia. Cei doi au vorbit despre ce s-a întâmplat în timpul urmăririi penale în România și ce s-a întâmplat în timpul procesului care a avut loc și care a dus la condamnarea sa de 10 ani și 8 luni.

”Două episoade șocante care i-au contrariat pe judecători”

Sorin Oprescu a povestit două episoade șocante care i-au contrariat pe judecători. Și anume, Sorin Oprescu spunea că în momentul în care trebuia să primească sentința în primă fază, în primă instanță, cineva, nu a dat nume, a venit la el și i-a spus că va lua cinci ani de închisoare, dar va trebui să își țină gura și să nu vorbească despre implicarea Serviciilor în acest dosar. Sorin Oprescu a povestit acest episod spunând că după ce a primit cei 5 ani de închisoare, nu i-a venit să creadă.

A urmat apoi apelul, peste trei ani și la fel cineva i-a spus că va primi 10 ani, va primi dublu, dacă va vorbi despre implicarea Serviciilor și dacă nu își va ține gura. Sorin Oprescu, în timpul urmăririi penale, a început să vorbească despre ceea ce el spunea că Serviciile de informații s-au implicat în capturarea lui și că a fost o victimă politică. Iar în momentul în care a venit această sentință de 10 ani și 8 luni de închisoare, i s-au confirmat temerile că tot ceea ce i s-a povestit este real. A spus cuvânt cu cuvânt lucrul acesta în sala de judecată iar lucrul acesta pare să fi contact pentru magistrați.

”A mai contat și faptul că România nu are condiții decente în închisori”

A mai contat și faptul că România nu are condiții decente în închisori. Sorin Oprescu este o persoană de peste 70 de ani, o persoană diabetică, ce are nevoie de o îngrijire mai aparte, lucru pe care nu îl poate avea în România. Același lucru l-a explicat și medicul Adriana Nica. Femeia a dat un exemplu de un rezident al dumneaei care, la închisoarea Rahova, nu a găsit măcar un tensiometru pentru cei închiși acolo și a spus, cu lacrimi în ochi, că dacă Sorin Oprescu va fi trimis în România, acesta va fi condamnat ”la moarte”.

Procurorul de caz a cerut lămuriri și va cere niște documente din România care să confirme ceea ce s-a discutat în aceste două zile în instanța din Grecia.  Același procuror care a făcut inițial propunerea de arestare preventivă a fostului primar al capitalei este cel care a cerut astăzi completului de judecată să îl lase pe Sorin Oprescu în libertate până la următorul termen.

A declarat că nu vrea să fugă

Este o chestiune de doar câteva ore până ce Sorin Oprescu va fi lăsat în libertate. Acest lucru se va întâmpla imediat după ce va plăti o sumă de 5000 de euro, ca garanție.

De altfel, Sorin Oprescu a povestit judecătorilor că el nu fuge, că nu are unde să fugă. Acesta și-a declarat domiciliul în Grecia și spune că de când a ieșit la pensie, anul trecut, neavând interdicție să iasă din România, a mers în Grecia unde își dorea să pornească o afacere alături de fiul său. Este vorba despre o afacere în domeniul cercetării medicale. A spus astfel că asta își dorește să facă de acum și că nu are de gând să fugă.

Familia a izbucnit în lacrimi la aflarea verdictului

Statul român însă nu a avut niciun reprezentant astăzi în sala de judecată din Atena, iar acest lucru a contat.

În momentul în care magistrații au pronunțat verdictul a existat un moment de confuzie, verdictul fiind dat în limba greacă iar translatorul oficial vorbind în șoaptă către Sorin Oprescu. În momentul în care toți s-au lămurit despre ce este vorba și și-au dat seama că Sorin Oprescu va fi pus în libertate, partenera acestuia și fiul lui au început să plângă, s-au luat în brațe și au spus că există șanse să li se facă dreptate”, a povestit Cristi Popovici la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close