Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vântu, amendat cu 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la audieri

Sorin Ovidiu Vântu, amendat cu 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la audieri

Sorin Ovidiu Vântu, amendat cu 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la audieri
07 Apr 2008   •   09:27

Omul de afaceri ar fi fost audiat, la cererea Ioanei Maria Vlas, pe motiv că, deşi a fost scos de procurori din rechizitoriu, ar fi beneficiat de mari sume de bani de la FNI şi FNA. ?Mama FNI? susţine şi că Vântu ar trebui să aibă cel puţin calitatea de instigator sau de complice în acest dosar. În urmă cu o săptămână, judecătorii au decis citarea lui Vântu cu mandat de aducere, aceasta fiind cea de a patra încercare a judecătorilor de a-l audia.

Cu aceeaşi ocazie, judecătorii i-au permis Mariei Vlas să-şi completeze declaraţia prin care arăta că Vântu era cel care dirija nemijlocit toate acţiunile cu privire la stabilirea valorii unităţilor de fond.

"Totul trecea prin filtrul lui Vântu. Îl incriminez pentru că a făcut ce a vrut şi acum face de vrea. Îmi pare rău că statul român va plăti până la ultimul ban ceea ce Domnia Sa a furat cu neruşinare", a declarat Vlas în faţa judecătorilor.

Magistraţii vir dezbate sancţiunile pe care le vor aplica, în cazul în care omul de afaceri nu va fi adus de poliţişti la instanţă, pentru audiere.

Ioana Maria Vlas este singurul inculpat în dosarul FNI care se află în arest. În februarie 2008, aceasta a făcut o cerere de judecare în stare de libertate, dar i-a fost respinsă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close