Antena 3 Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu, dus la arest. SOV a fost condamnat la un an de închisoare cu executare

Sorin Ovidiu Vîntu, dus la arest. SOV a fost condamnat la un an de închisoare cu executare

de M.Z.    |    21 Iun 2012   •   16:51
Sorin Ovidiu Vîntu, dus la arest. SOV a fost condamnat la un an de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Intact Images
Update 17.31 - Sorin Ovidiu Vîntu s-a predat joi după-amiază poliţiştilor care au venit acasă la el. SOV a plecat cu o maşină, împreună cu reprezentanţii autorităţilor.

Poliţiştii urmează să-l ducă pe Vîntu la secţia de Cercetări penale, unde se vor face procedurile necesare încarcerării. Abia după finalizarea acestor formalităţi, SOV va fi dus la Penitenciarul Rahova.


Update 17.28
- Poliţişii au ajuns la reşedinţa lui Vîntu şi în vor da acestuia manadatul de arestare.

SOV a spus că se va preda în faţa Poliţiei şi nu se va împotrivi.


______________________________________________________

Sorin Ovidiu Vîntu se va preda, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Vîntu a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, joi, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, în procesul în care este acuzat de şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 3 februarie, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la şase luni de închisoare cu executare şi a lui Ion Ilie Cezar la cinci luni, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, fostul patron de la România TV.

Decizia a fost contestată atât de procurori, cât şi de Vântu şi Ion Ilie Cezar. Recursul s-a judecat la CAB, potrivit noilor reglementări privind accelerarea reformei în justiţie.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată pe 23 mai 2011, în stare de arest, pentru şantaj.

Cei doi au fost arestaţi preventiv în 29 aprilie 2011 şi eliberaţi în 16 iunie 2011 de o instanţă a Tribunalului Bucureşti.

Potrivit Parchetului General, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-ar fi constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Instanţa a mai stabilit ca Vîntu să-i plătească omului de afaceri Sebastian Ghiţă suma de 100.000 lei. Din pedeapsa primită de Sorin Ovidiu Vîntu va fi scăzută perioada cât acesta a stat în arest preventiv.
×

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close