Antena 3 CNN Actualitate Topul celor mai periculoase șosele din România

Topul celor mai periculoase șosele din România

România a înregistrat 96 de decese la milionul de locuitori, in conditiile spre exemplu Suedia înregistreaza doar 26 de astfel de decese.

Topul celor mai periculoase șosele din România
Sursa foto: Facebook / ISU Hunedoara
de Andreea Cigolea    |    29 Iun 2021   •   09:32

Cele mai recente statistici publicate de Eurostat subliniaza că deși la nivel european numărul de decese produse prin accidentele rutiere a scăzut, România este pe un trend crescător.

Cele mai periculoase șosele din Romania sunt DN1, DN2 și DN6, unde, anul trecut, 170 de oameni și-au pierdut viață. DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum de la noi. Nu este, însă, singurul. 54 de persoane și-au pierdut viață în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București - Brașov - Oradea - Borș.

Un alt drum foarte periculos este DN2 București - Suceava - Siret.

Anul trecut, pe drumul care leagă Capitala de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți. Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul National 6, București - Craiova - Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente grave, iar 49 de oameni și-au pierdut viață, conform Politiei Rutiere.

 

În topul european, România este urmată de Bulgaria, unde anul trecut au fost 90 de decese la milionul de locuitori. Potrivit cifrelor publicate de Comisia Europeana, dacă situația din Romțnia este dezastruoasa, discrepantele intre statele europene privind infrastructura și siguranță rutiera sunt majore, media europeana fiind de 51 de morți la milionul de locuitori.

 

×
Subiecte în articol: România drumuri
Parteneri
Şoferul din Baia Mare depistat cu 7 droguri şi-a recuperat permisul!
x close