Antena 3 CNN Actualitate Şoselele Capitalei vor înghiţi 700 de milioane euro, în 2008

Şoselele Capitalei vor înghiţi 700 de milioane euro, în 2008

Şoselele Capitalei vor înghiţi 700 de milioane euro, în 2008
06 Feb 2008   •   17:26

Străzile şi bulevardele Capitalei vor înghiţi peste 700 de milioane de euro în 2008, cei mai mulţi bani din bugetul primăriei. Suma va fi folosită pentru refacerea şi construcţia unor pasaje, asfaltări şi înlocuirea unor linii de tramvai. Cei mai mulţi bani, peste 500 de milioane de euro, vor fi cheltuiţi pentru asfalt şi linii de tramvai. Mai trebuie reparate aproximativ 50 de străzi, adică jumătate faţă de anul trecut. ?Nu sunt lucrări noi, sunt aceleaşi lucrări în continuare, dar fiind an electoral, banii vor intra in buzunarele clientelelor de partid?, a declarat Antonel Tănase, consilier municipal.

RATB-ul va primi cu 100 de milioane mai mult decât anul trecut, şi va ajunge la un buget de aproape 300 de milioane de euro. La polul opus se află achiziţiile de locuinţe. Anul acesta primăria nu vrea să cheltuie mai mult de zece milioane de euro.

În 2007, pentru achiziţia de locuinţe municipalitatea a avut la dispoziţie de zece ori mai mult. Primarul Capitalei spune că ar putea primi mai mulţi bani pentru locuinţe la rectificarea bugetară. Nici Direcţia de Asistenţă Socială nu va primi prea mult, doar un milon de euro, din care două treimi reprezintă salariile angajaţilor.

Pentru proiectele sociale rămân mai puţin de 300 de mii de euro. Proiectul de buget va fi discutat în viitoarea şedinţă a Consiliului Municipal.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close