Antena 3 CNN Actualitate Şpăgi de milioane de euro în ministere. Banii ar fi ajuns la oameni din cabinetul lui Năstase

Şpăgi de milioane de euro în ministere. Banii ar fi ajuns la oameni din cabinetul lui Năstase

Şpăgi de milioane de euro în ministere. Banii ar fi ajuns la oameni din cabinetul lui Năstase
Sursa foto: Foto: photo-dictionary.com
de M.Z.    |    10 Iul 2014   •   15:29

DNA a început urmărirea penală in rem, pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare şi dare de mită, în dosarul deschis în urma sesizării Corpului de control al Guvernului, privind închirierea şi extinderea de licenţe pentru şcoli, pentru care s-au plătit aproximativ nouă milioane de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) verifică şpăgi care ar fi fost date în trei ministere pentru contracte de informatizare. Unul se referă la calculatoarele din şcoli, cel de-al doilea la sistemul informatic de securizare a frontierelor.

Este vorba despre contracte din ultimii 13 ani. Surse judiciare spun că banii ar fi putut ajunge inclusiv la oamenii din cabinetul lui Adrian Năstase, iar sumele sunt de nivelul milioanelor de euro. 

 
Şeful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, a venit joi la DNA, el declarând că a fost chemat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar.
 
În mai anul trecut, Guvernul anunţa că va sesiza DNA pentru posibile fapte de natură penală ale foştilor miniştri Daniel Funeriu şi Valerian Vreme, care ar fi promovat o notă privind achiziţia de soft educaţional, în baza căreia ar fi efectuat plăţi de aproape 8 milioane euro fără temei, cu 5 milioane peste preţul real. 
 
 
 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close