Antena 3 CNN Actualitate Speakeri de renume mondial i-au învăţat pe profesorii din România cum să predea limba engleză

Speakeri de renume mondial i-au învăţat pe profesorii din România cum să predea limba engleză

Speakeri de renume mondial i-au învăţat pe profesorii din România cum să predea limba engleză
25 Mar 2019   •   12:23

Peste 1000 de profesori de limba engleză din România au participat, sâmbătă 23 martie, la prima ediţie a Conferinţei Naţional Geographic Learning Day. Ei au învăţat depre noi metode de predare a limbii engleze de la cei mai buni speakeri în domeniu. Prezenţa la conferinţă a fost gratuită, aşa că orice profesor a putut să participe la acest eveniment și să învețe de la cei mai cunoscuţi speakeri din domeniu.

Autor de materiale educaţionale şi cărţi de specialitate, premiat cu multiple distincţii internaţionale, John Hughes a ţinut dascălilor de la noi un discurs creativ despre dezvoltarea gândirii critice la elevi. El a vorbit şi despre importanţa experimentelor şi a proiectelor personale introduse în modul de predare a limbii engleze.

"La cursurile de engleză, le oferim elevilor informaţii. Le-am spus profesorilor români că este minunat să le dăm elevilor informaţii, dar apoi, ei trebuie să pună întrebări, să facă "research", să facă proiecte de lucru individual sau chiar să realizeze propriul videoclip. Să facă experimente este mai eficient pentru elevi şi mai memorabil, ceea ce face ca engleza să fie mai autentică, le dă cursanţilor mai multă autonomie cand vine vorba despre procesul de  învățare" - John Hughes, autor cursuri National Geographic Learning's Life.

Invitatul special al Conferinței National Geographic Learning Day, Hetain Patel, le-a vorbit profesorilor, într-un mod cu totul original, despre limba engleză autentică, despre modurile în care ne exprimăm diferit în aceeaşi limbă, în funcţie de locul din care venim, sau despre importanţa limbajului corpului. Este unul dintre cei mai fascinanţi speakeri din acest domeniu, artist cunoscut în întreaga lume pentru operele sale de artă pline de umor.

"Eu vorbesc despre diferite manifestări în engleză, diferite tipuri, diferite accente. Vorbesc despre perspectiva mea personală. Familia mea e din India şi eu sunt născut în Anglia, deci am o relaţie interesantă cu engleza. De asemenea, sunt artist, iar în meseria mea utilizez limba autentică, cultura, aşa că sunt gata să împărtăşesc din experienţa mea" - Hetain Patel, Speaker TED.

National Geographic Learning Day a fost prima conferință organizată în România de către prestigioasa editură specializată în producerea materialelor ELT/ EFL / ESL. Participarea la conferință a fost gratuită. Tema primei ediții a Conferinței National Geographic Learning Day a fost:  ”Metode moderne și perspective globale în predarea limbii engleze”.

"Este prima conferinţă pe care o organizăm pentru National Geografic Learning şi am avut surpriza să constatăm că interesul profesorilor de limba engleză a fost unul foarte mare. Ne bucură acest lucru deoarece asta înseamnă că le oferim acestora ceea ce au nevoie", a declarat Daniela Văduva, Director General Fischer International.

Conferinţa National Geographic Learning Day a fost organizată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei și  Centrul de Carte Fischer International.

Mai multe informații în link-ul următor: http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/speakeri-de-renume-mondial-i-au-invatat-pe-profesorii-din-romania-cum-sa-predea-limba-engleza/

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close