Antena 3 CNN Actualitate Specialiştii dezvăluie reţeta bătrâneţii lungi şi liniştite

Specialiştii dezvăluie reţeta bătrâneţii lungi şi liniştite

Specialiştii dezvăluie reţeta bătrâneţii lungi şi liniştite
16 Feb 2008   •   18:44

Patru ceşti de ceai verde, cel puţin 15 minute la soare, un pahar de vin, mâncare condimentată, şi gumă de mestecat, tot pe bază de ceai verde. Aceasta este, susţin specialiştii, reţeta unei bătrâneţi lungi şi liniştite. Alzheimer-ul, depresia sau parkinson-ul sunt trei motive care fac din vârsta a III-a o perioadă de care să ne fie frică. Dacă nu mai fumăm, mâncăm sănătos şi înlocuim sucurile cu ceaiul verde avem şanse să îmbătrânim frumos. Ca să amânăm efectele neplăcute ale bătrâneţii, trebuie să fim atenţi cum alegem să ne trăim viaţa când suntem în putere.

Problema bolilor de memorie a fost duminică subiectul unei dezbateri între medici specialişti din România, Statele Unite şi Olanda. Înainte de a dezvălui cele mai recente descoperiri în domeniu, medicii au dat sfaturi care sunt la îndemâna tuturor. Colesterolul, lipsa vitaminelor şi fumatul sunt duşmanii de temut ai tinereţii. Statisticile arată că, în România, aproape jumătate dintre persoanele de peste 65 de ani au pierderi de memorie. Dacă nu avem grijă cum trăim nu ne salvează nicio descoperire a medicilor care caătă în continuare leacul tinereţii veşnice.

Bolile de memorie, pot fi moştenite genetic sau dezvoltate pe parcurs. În orice caz, câteva obiceiuri care acum pot părea banale ne pot salva de o bătrâneţe venită părea devreme.

Observator

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close