Antena 3 CNN Actualitate Specialistul român care pregătea un vaccin anti-COVID se declară învins. Detaliul teribil pe care l-a descoperit despre virusul care circulă în România!

Specialistul român care pregătea un vaccin anti-COVID se declară învins. Detaliul teribil pe care l-a descoperit despre virusul care circulă în România!

Șeful Centrului de Cercetare Oncogen Timișoara, medicul Virgil Păunescu a declarat. miercuri, că vaccinul realizat de el nu este eficient pe termen lung. Iar motivul este acela că virus e instabil genetic și suferă mereu mutații, caz în care un vaccin gata acum, ar putea să nu mai fie eficient în câteva luni.

Specialistul român care pregătea un vaccin anti-COVID se declară învins. Detaliul teribil pe care l-a descoperit despre virusul care circulă în România!
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    13 Aug 2020   •   00:01

"Ne aflăm în faţa unui virus instabil genetic care a suferit câteva zeci de mutații în aceste luni. Una dintre mutații, aflată în poziția 614, un aminoacid care s-a schimbat în tulpina S – cea care este cea mai importantă în privința virulenței acestui virus – a generat o variantă nouă de virus, mai agresivă din multe puncte de vedere decât varianta inițială Wuhan, și care în decursul lunii aprilie a înlocuit la nivel mondial tulpina pe care o știam noi [...]

Aceste mutații pun în pericol aceste vaccinuri. S-ar putea ca peste un an sau jumătate de an, virusul să sufere atâtea mutații încât vaccinurile pe care le dezvoltăm acum să nu mai fie eficiente", a explicat directorul Oncogen, într-o intervenție la Digi24.

Dr. Virgil Păunescu: Noua variantă a virusului este mult mai agresivă

În România, specialiştii au descoperit, deja, 26 de mutaţii.

Specialistul trage un semnal de alarmă și spune că noua mutație a virusului descarcă în corp o cantitate semnificativ mai mare de material viral comparativ cu forma iniţială a virusului.

"Deocamdată, datele referitoare la agresivitatea acestuia nu sunt foarte clare, dar înclină spre o agravare a bolii. Ce mi se pare cel mai important este că virusul, noua variantă a acestuia, se multiplică mult mai mult. În decurs de două luni a dislocat complet forma inițială a virusului.

Această nouă mutație descarcă o cantitate foarte mare de material viral în organismul uman. Mult mai mult decât forma veche. Este o formă mai agresivă, chiar dacă deocamdată nu avem suficiente statistici", a subliniat dr. Viigil Păunescu.

×
Subiecte în articol: Virgil Păunescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close