Antena 3 CNN Actualitate Speculă cu bonuri de ordine, la cozile pentru înmatricularea sau radierea maşinilor

Speculă cu bonuri de ordine, la cozile pentru înmatricularea sau radierea maşinilor

Speculă cu bonuri de ordine, la cozile pentru înmatricularea sau radierea maşinilor
27 Aug 2008   •   09:14

Decât să-şi piardă ore în şir pentru înmatricularea sau radierea maşinilor, la sediul Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări din Pipera, bucureştenii preferă să cadă la învoială cu speculanţii şi să cumpere bonuri pentru un loc mai în faţă. Legal, pentru a ajunge în faţa ghişeului, trebuie să îţi iei un bon de ordine şi să aştepţi până când îţi vine rândul. Ilegal, însă, în faţa sediului din Pipera un loc mai bun la coadă se poate cumpăra pentru 40-50 de lei.

Totul se face sub privirile poliţiştilor din zonă. Nu contează cât ai de aşteptat, ci mai degrabă câţi bani eşti dispus să scoţi din buzunar. Preţul unui bon de ordine luat de la speculanţi ajunge la 40-50 de lei. Jurnaliştii de la Gardianul susţin că la 100 de bonuri vândute cu 40 lei bucata, filiera formată în Pipera câştigă ilegal nu mai puţin de 4.000 lei/zi, deci 112.000 lei pe luna, mai mult de un miliard de lei vechi.

Comisarul-şef Dan Mosescu, în a cărui subordine se afla angajaţii sediului, a declarat pentru jurnaliştii de la Gardianul că el răspunde de comercianţii care vând, ilegal, bonuri de ordine la uşa instituţiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close