Antena 3 CNN Actualitate Spitalul de Arşi din Capitală, răzuit până la cărămidă. Cum va arăta noua secție ATI

Spitalul de Arşi din Capitală, răzuit până la cărămidă. Cum va arăta noua secție ATI

Spitalul de Arşi din Capitală, răzuit până la cărămidă. Cum va arăta noua secție ATI
19 Sep 2016   •   08:33

Premieră într-un spital din România şi un exemplu demn de urmat şi pentru celelalte unităţi de acest fel din ţară! În secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală se răzuiesc pereţii ca să fie eliminate bacteriile care ucid. Peste două luni, unitatea în care un pacient a murit cu rănile pline de viermi, ar trebui să fie sterilă, cu echipamente medicale de ultimă generaţie.

Un spital nou, construit de la zero, ar putea fi finalizat abia peste câţiva ani.

După reabilitare, Terapia Intensivă de la spitalul de Arşi va avea uşi metalice, care se închid etanş, sistem de climatizare cu filtre pentru bacterii şi o nouă baie terapeutică în care să fie curăţate rănile pacienţilor.

Pentru cazurile grave vor exista cinci saloane. În fiecare dintre ele va sta doar un singur pacient, cu aparatură dedicată.

Primăria Sectorului 1 va plăti 200 de mii de euro pentru modernizarea secţiei. Echipamentele medicale vor fi cumpărate de Ministerul Sănătăţii.

Refacerea secţiei ATI este o soluţie temporară. Un nou spital de Arşi ar urma să apară pe Şoseua Bucureşti-Târgovişte peste câţiva ani. Deocamdată cazurile grave de Arşi sunt redirecţionate către spitalele de urgenţă din toată ţara.

×
Subiecte în articol: spital

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close