Antena 3 Actualitate Spitale de stat, medici privaţi! Cât te va costa o consultaţie la medic pe viitor?

Spitale de stat, medici privaţi! Cât te va costa o consultaţie la medic pe viitor?

de L.D.    |    30 Mar 2012   •   08:21
Spitale de stat, medici privaţi! Cât te va costa o consultaţie la medic pe viitor?
Sursa foto: foto: worldofstock.com

Românii ar putea mearge la spital ca la cabinetul particular, în viitor. Serviciile medicale private vor trebui însă plătite.

Transformarea spitalelor în fundaţii va permite ca aceste spitale să ofere asistenţă medicală în acest interval de timp, când nu mai funcţionează la capacitate maximă, servicii medicale la nivel privat, putând să remunereze atât medicul şi având beneficii financiare şi spitalul.

Numai că există riscul ca totul să rămână pe hârtie. În acest moment, România are puţin peste 20.600 de medici, în 396 de spitale, iar necesarul ar fi cam de trei ori pe atât. Iar doctorii abia fac faţă acum.

Lipsesc radiologi, neonatologi şi chirurgi. În spitalul de la Slobozia, care se ocupă de cazurile din aproape tot judeţul Ialomiţa, lipsesc epidemiologii, reumatologii, pediatrii, pneumologii. Şefii sistemului sanitar caută soluţii.

Însă un medic nou intrat în sistem câştigă în România circa 200 de euro, iar în Uniunea Europeană media ajunge la 1.100 de euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close