Antena 3 CNN Actualitate Spitale la control: Scandalul de la CF2 a declanşat un val de inspecţii la mai multe unităţi (VIDEO)

Spitale la control: Scandalul de la CF2 a declanşat un val de inspecţii la mai multe unităţi (VIDEO)

Spitale la control: Scandalul de la CF2 a declanşat un val de inspecţii la mai multe unităţi (VIDEO)
27 Apr 2010   •   09:00

Un spital pericol pentru sănătatea publică. La CF2 s-a depistat prezenţa unei bacterii, de care cu greu se mai poate scăpa. Bacteria este cea care a trimis cel puţin două femei la terapie intensivă.

Scandalul de la CF2 a declanşat un val de controale. Spitalul Universitar este şi el sub lupă, după ce, luni, o sală de operaţie a fost închisă pentru dezinfectare. Este vorba despre aceeaşi sală unde a fost operată una dintre cele două paciente transferate în stare gravă de la CF2.

Potrivit premierului Emil Boc, toate spitalele din ţară vor fi controlate. Consilierul ministrului Sănătăţii susţine că o sută de spitale din România n-ar trece testul septic. În urma dezvăluirilor apărute în presă cu privire la situaţia de la CF2, ministrul Radu Berceanu a cerut de asemenea controale la toate cele 16 spitale din ţară aflate în administrarea Ministerului Transporturilor. Decizia nu pare să îi sperie, însă, pe medici. Aceştia susţin că în unităţile lor totul este în regulă.

Ancheta internă făcută la Spitalul CF2 a dezvăluit mai multe nereguli privind sterilizarea din sălile de operaţie, dar şi din secţiile de Ginecologie şi Neonatologie.

Şeful demis al secţiei de Obstetrică Ginecologie de la CF2, medicul Cristian Gherasie, a explicat de ce a fost închisă secţia.

"Trebuia închisă până când avem rezultatele probelor microbiologice şi avem şi un rezultat al anchetei desfăşurate de Ministerul Sănătăţii în care am toată încrederea că ne va ajuta să ieşim din acest impas", a spus Gherasie.

Rezultatele preliminare ale anchetei de la CF2 arată că femeile au fost infectate cu germeni gram negativi din cauza condiţiilor improprii din spital.

Starea de sănătate a pacientei Alice Roxana Preda continuă să fie gravă, după şocul septic apărut în urma unor intervenţii chirurgicale minore făcute la Spitalul C 2. Ceva mai bine se simte prim-solista Teatrului de Operetă, Amelia Antoniu a cărei situaţie a fost foarte gravă în urmă cu trei zile, când s-a declanşat infecţia.

O comisie ministerială va evalua starea celorlalţi pacienţi de la CF2.



Antena 3


×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close