Antena 3 CNN Actualitate Spitalele în alertă. O femeie a murit, după ce a fost cusută cu aţă chirurgicală importată din China

Spitalele în alertă. O femeie a murit, după ce a fost cusută cu aţă chirurgicală importată din China

Spitalele în alertă. O femeie a murit, după ce a fost cusută cu aţă chirurgicală importată din China
30 Sep 2008   •   19:44

Aţa chirurgicală folosită în câteva zeci de spitale din România ar putea fi contaminată cu germeni periculoşi. Suspiciunea a apărut după ce o femeie a murit după cezariană, cusută cu aţă importată din China şi pe care s-au găsit organisme ucigaşe. Firma importatoare aşteaptă o expertiză nouă.
După o jumătate de lună de la moartea femeii, autorităţile au dat verdictul - o infecţie din spital a provocat decesul. Nu se ştia atunci de unde a apărut problema.
Analizele cerute de Autoritatea de Sănătate Publică din Argeş au dezvăluit însă cauza: aţa chirurgicală. Alarma s-a dat în toată ţara iar primii care au reclamat probleme au fost medicii din Vaslui.
În prezent, se caută aţa contaminată în toată ţara. Firma care a importat din China aţa chirurgicală are contracte cu zeci de spitale. Reprezentanţii companiei spun că au blocat în depozite loturile suspecte. Neagă însă că aţa chirurgicală ar fi cauza infecţiilor şi spun că au cerut analize suplimentare de la un laborator independent din Germania.
?Din loturile respective, avem nişte rezultate preliminare care dovedesc că produsul este steril, aşteptăm săptămâna viitoare rezultatele finale.? a declarat Robertina Mărgineanu, directorul de marketing al firmei importatoare.
Observator

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close