Antena 3 CNN Actualitate Spitalul Colentina angajează personal medical! Manager: ”Nu putem organiza concurs”

Spitalul Colentina angajează personal medical! Manager: ”Nu putem organiza concurs”

În plină pandemie și după ce spitalul Colentina a redevenit spital suport COVID, instituția medicală angajează personal medical. Întrucât spitalul Clinic Colentina nu dispune de un laborator propriu de testare, au fost făcute demersuri ca acest lucru să fie posibil.  

Spitalul Colentina angajează personal medical! Manager: ”Nu putem organiza concurs”
de Andreea Cigolea    |    21 Oct 2020   •   14:30

”Momentan nu se pot organiza concursuri, perioada în care ne aflăm nu permite o astfel de procedură. Astfel, căutăm personal medical pe care să îl putem angaja pe o perioadă determinată. Faccem demersuri pentru avizarea unui laborator propriu de testare COVID și avem nevoie de oameni specializați pentru așa ceva”  a declarat managerul spitalului Colentina, Remus Mihalcea pentru Antena3.ro.

În urma demersurilor realizate de conducerea Spitalului Clinic Colentina, cu sprijinul ASSMB, s-a reușit amenajarea unui spațiu dedicat pentru un laborator de testare propriu, aici urmând să fie amplasate două aparate PCR (care dispun și de extractoare), primite în ultima perioadă de timp de spital: unul achiziționat de ASSMB, iar celălalt donat de o firmă privată. 

În prezent, Spitalul Clinic Colentina este în proces de avizare a laboratorului propriu de testare COVID-19 și încearcă să atragă personal specializat care să activeze în cadrul acestuia.

ASSMB a achiziționat recent un extractor și pentru aparatul PCR primit donație în luna mai din partea unei companii bancare, acesta urmând să intre în dotarea Laboratorului de Anatomie patologică al spitalului, imediat ce vor fi primite autorizările legale și va fi angajat personalul necesar.

Spitalul Colentina, spital suport COVID

Spitalul Colentina din Capitală redevine spital suport COVID. Premierul Ludovic Orban a declarat că s-a luat această măsură, din cauza exploziei de cazuri din România.

Directorul medical al Spitalului Colentina a demisionat

Directorul medical al Spitalului Colentina, profesorul Sabina Zurac, a demisionat în semn de protest față de pacienții care nu mai pot beneficia pe tratamentul medicilor din unitatea medicală.  Motivele pentru care doamna profesor și-a dat demisia nu sunt oficiale, însă se pare că la baza deciziei stau nemulțumirile cu privire la faptul că spitalul Colentina redevine exclusiv spital suport COVID și astfel pacienții cronici nu vor mai putea fi tratați în unitatea spitalicească.

×
Subiecte în articol: Spitalul Colentina remus mihalcea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close