Antena 3 CNN Actualitate Se întâmplă în România: paturi şi aparatură pentru secţia ATI COVID, nefolosite pentru că n-au încăput pe uşă

Se întâmplă în România: paturi şi aparatură pentru secţia ATI COVID, nefolosite pentru că n-au încăput pe uşă

Situaţie demnă de teatrul absurd la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu: aici, 20 de paturi şi aparatură medicală pentru bolnavii cu forme severe ale infecţiei cu COVID, internaţi în secţia ATI, nu au putut fi folosite vreme de 6 luni. Motivul: paturile nu încăpeau pe uşa secţiei ATI.

Se întâmplă în România: paturi şi aparatură pentru secţia ATI COVID, nefolosite pentru că n-au încăput pe uşă
Sursa foto: Hepta
de Gabriela Mladin    |    27 Noi 2020   •   09:15

Dotările au fost trimise în luna iunie anul curent de Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre cele 20 de paturi dar şi de 13 staţii injectomat, 14 monitoare, 2 module de debit cardiac, 2 staţii de monitorizare şi 4 ventilatoare.

Dispozitivele urmau să fie folosite pentru extinderea secţiei ATI însă, pentru că paturile n-au încăput pe uşă, n-a putut fi folosită nici aparatura care însoţea aceste paturi.

În cele din urmă, paturile şi dispozitivele medicale au fost distribuite în alte secţii.

Teoretic, ele putea fi folosite pentru înfiinţarea unei noi secţii ATI dar conducerea spitalului susţine că trebuiau luate prea multe avize de la autorităţi.

Situaţia în urma căreia paturile şi aparatura expediate de Ministerul Sănătăţii au ajuns să fie folosite în alt scop decât cel iniţial este investigată şi de Poliţie.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close