x close

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, supraaglomerat. Pacienţii stau câte doi în pat

de N.B.    |    27 Dec 2011   •   17:54
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, supraaglomerat. Pacienţii stau câte doi în pat 414 Foto: rachnaelevator.tradeindia.com

Situaţie disperată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, Secţia de Chirurgie este supraaglomerată. Potrivit medicilor vasluieni zilnic sunt înregistraţi în medie câte 30 de pacienţi, relatează Agerpres

Din cauza aglomeraţiei unii bolnavi sunt trataţi în ambulatoriu, în timp ce numai cazurile grave sunt internate.

"Medicii operează zilnic, unii dintre ei reuşind să iasă din sala de operaţii abia după 6-7 ore. Cu greu se eliberează câte un pat pentru pacienţii abia ieşiţi din sală. (...) Efortul este uriaş nu numai pentru medici, ci şi pentru asistenţii medicali, infirmiere şi restul personalului de serviciu, mult prea puţin pentru numărul pacienţilor", a declarat medicul Mircea Zavate, şeful Secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Potrivit conducerii celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Vaslui, aglomeraţie este şi în secţiile Boli Interne şi Neurologie, bolnavii fiind nevoiţi să stea câte doi în pat.

Medicii vasluieni susţin că majoritatea pacienţilor sunt internaţi cu diverse boli ale ficatului date de consumul exagerat de alcool.

Citeşte mai multe despre:

spital vaslui
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati