Antena 3 CNN Actualitate SRI este în alertă maximă! Colet suspect, la Ambasada Israelului

SRI este în alertă maximă! Colet suspect, la Ambasada Israelului

Alertă la Ambasada Israelului în România! O echipă pirotehnică a Serviciului Român de Informații a descins în zonă, după ce s-a anunțat existența unui colet suspect.

SRI este în alertă maximă! Colet suspect, la Ambasada Israelului
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    02 Dec 2020   •   19:27

”La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații și sunt în derulare măsuri specifice de intervenție.”, precizează SRI.

Toate ambasadele Israelului sunt în această perioadă în stare de alertă, după ce Mohsen Fakhrizadeh, șeful programului nuclear al Iranului, a fost asasinat. Teheranul a acuzat statul israelian de crimă.

Un oficial iranian de rang înalt a acuzat că Israelul a utilizat arme dirijate prin satelit pentru asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, considerat directorul programului nuclear iranian.

"O armă găsită la faţa locului are specificaţii ale industriei militare israeliene. A fost o operaţiune foarte complicată, efectuată prin folosirea unor dispozitive electronice. Nu a fost prezent niciun agent la faţa locului", a declarat Ali Shamkhani, secretar al Consiliului Suprem pentru Siguranţă Naţională din Iran.

Potrivit oficialului citat, în atac a fost implicat şi grupul disident din exil Mujahedeen e-Khalk.

Afirmaţiile oficialului iranian modifică fundamental versiunea privind asasinarea savantului Mohsen Fakhrizadeh. Autorităţile iraniene anunţaseră iniţial că în cursul atacului explodase o camionetă, după care indivizi înarmaţi au deschis focul asupra maşinii în care se afla Mohsen Fakhrizadeh. În atac au fost ucişi şi membri ai dispozitivului de securitate al savantului iranian.

×
Subiecte în articol: SRI
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close